آیراوت

15 حقیقت در مورد خرگوش ها

خرگوش ها

خرگوش ها همیشه یکی از محبوب‌ترین حیوانات‌خانگی بوده‌اند و البته که حیوانات شگفت‌انگیزی هم هستند. این کوچولوهای بامزه از جمله حیوانات‌خانگی‌ای هستند که سوء‌تفاهم و باورهای نادرست درموردشان زیاد است.

در این مقاله می‌خواهیم به ۱۵ نکته‌ای اشاره کنیم که ممکن است تا امروز خلاف آن را تصور می‌کرده‌اید.

۱. خرگوش‌ها با یک کد مخفی ارتباط برقرار می‌کنند. خُب، البته نه آن نوع کدهایی که شما تصور می‌کنید، ولی می‌توان آن را نوعی کد و رمز تصور کرد زیرا حرکات بدن‌شان به‌شدت ظریف و دقیق است. وقتی نگران‌اند، عضلات صورت‌شان را جمع می‌کنند و طرز قرارگیری فرم بدن‌شان را تغییر می‌دهند؛ نشانه‌هایی که اگر حواس‌تان دقیق به‌شان نباشد متوجه آن نمی‌شوید. این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که خرگوش‌ها معمولاً اشتباه درک می‌شوند، مخصوصاً توسط بچه‌ها.

۲. خرگوش‌ها، اساتید شنوایی، می‌توانند گوش‌هاشان را تا ۱۸۰ درجه بچرخانند.

۳. و این چرخش شگفت‌انگیز می‌تواند محل دقیق صدا را ردیابی کند.

۴. خرگوش‌های خانگی می‌توانند رنگ‌ها و نژادهای متفاوتی داشته باشند ولی جهان‌بینی آن‌ها همچنان بسیار شبیه پیشینیان‌شان است. از آنجاکه که خرگوش‌ها همیشه از گونه‌های مناسب به‌عنوان طعمه بوده‌اند، زندگی برای‌شان یعنی بقا و به همین دلیل همیشه در وضعیت هشدا‌رند. به همین دلیل است که بعضی خرگوش‌ها دوست ندارند بلند‌شان کنید چون دست‌های شما برای آن‌ها فرق زیادی با چنگال‌های پرنده‌ای که قصد شکارشان را داشته ندارد.

۵. خرگوش‌ها جوانه‌های چشایی بیشتری نسبت به انسان‌ها دارند. همین باعث می‌شود که علوفه‌ی خشک و سبزیجات به نظرشان خیلی خوشمزه بیاید. فرق بین طعم شیرین، ترش، تلخ و شور را خیلی خوب می‌فهمند. خرگوش‌هایی که در طبیعت زندگی می‌کنند می‌توانند حتا گیاه‌های سمی را از غیرسمی تشخیص بدهند.

۶. خرگوش‌های مجرد خرگوش‌های تنها هستند. خرگوش‌ها موجوداتی اجتماعی هستند  و فقط وقتی در اجتماع گونه‌ی خود باشند خوشحال‌اند. بهترین ترکیب این است که یک خرگوش نر و یک خرگوش ماده‌ی عقیم‌شده را کنار هم نگه دارید. خرگوش‌ها اگر تنها نگهداری شوند ممکن است بی‌اندازه غمگین و افسرده شوند.

۷. خرگوش‌ها می‌توانند بیشتر از ۱۶ سال عمر کنند. طبق رکوردهای جهانی کتاب گینس، پیرترین خرگوش ۱۶ سال عمر کرده که برابر است با ۱۱۰ سال خرگوشی.

۸. بیشتر مشکلات دندانی مربوط به رشد بیش‌ازحد دندان‌هاشان قابل پیشگیری است. خیلی از آن‌هایی که خرگوش نگهداری می‌کنند مدام مجبورند به‌خاطر مشکلات دندانیِ آن‌ها به دامپزشک مراجعه کنند ولی باید بدانید که اکثر مشکلات دندانی خرگوش‌ها با دادن یک رژیم‌غذایی درست به‌شان قابل‌پیشگیری است. خرگوش‌ها به میزان کافی علوفه خشک و علف تازه نیاز دارند – درواقع ۹۰ درصد از رژیم‌غذایی آن‌ها باید از این مواد تشکیل شود. البته حواس‌تان باشد، علف تازه چیده‌شده ممکن است برای خرگوش‌ها سمی باشد و نباید به آن‌ها داده شود.

۹. خرگوش‌ها وقتی خوشحال‌اند می‌پرند هوا، بدن‌شان را می‌چرخانند و پاهای پشتی‌شان را بالا می‌آورند و گوش‌هاشان را برمی‌گردانند.

۱۰. خرگوش‌های جوان که فضای زیادی برای جست‌وخیر نداشته باشند به احتمال بیشتری دچار شکستگی استخوان می‌شوند. دلیلش این است که بدن‌شان فرصت کافی پیدا نمی‌کند که خوب و قوی رشد کند و ساخته شود.

۱۱. خرگوش‌ها  دیدِ ۳۶۰ درجه دارند ولی با چشمانی کاملاً بسته به دنیا می‌آیند.

۱۲. هیپنوتیز کردن خرگوش‌ها می‌تواند واقعاً برا‌یشان خطرناک باشد. از زمان‌های قدیم تصور می‌شد که به پشت خواباندن خرگوش‌ها و دست کشیدن روی پاهای عقبی‌شان و تکان دادن آن‌ها باعث ریلکس و خوشحال‌ شدن‌شان می‌شود و برای ایجاد پیوند عاطفی بین خودتان و خرگوش‌تان این کار توصیه می‌شد. متأسفانه دقیقاً برعکس آن حقیقت دارد. وقتی خرگوش در این وضعیت قرار می‌گیرد وارد بی‌تحرکی تونیک می‌شود. در این حالت سعی می‌کنند شکارچی خود را (در این وضعیت شما که قصد هیپنوتیز کردن او را دارید)  متقاعد کند که مرده است تا دست از سر او بردارد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خرگوش‌های هیپنوتیزشده واکنش‌های فیزیولوژیک یکسان با کسانی نشان می‌دهند که دچار تروما یا آسیب‌های روحی شدید شده‌اند.

۱۳. وقتی خرگوش‌ها گوش‌هاشان را می‌گیرند و آن‌ها را روی صورت‌شان می‌کشانند تا لیس‌شان بزنند (درواقع تمیزشان کنند) یکی از زیباترین و بانمک‌ترین تصویرهای مربوط به رفتارهای حیوانات در طبیعت را مشاهده خواهید کرد.

۱۴. سبزیجات ریشه‌دار هیچ‌وقت جزئی از رژیم‌غذایی خرگوش‌ها نبوده است و هویج هم چون مقدار بالایی قند دارد باید فقط گاه‌گاه و به میزان کم به خرگوش‌ها داده شود.

۱۵. خرگوش و خوکچه‌هندی نمی‌توانند دوستان خوبی برای هم باشند. این فسقلی‌های بامزه بااینکه از نظر سایز یک‌انداز‌ه‌اند و همیشه گفته می‌شد می‌توانند دوستان خوبی برای هم باشند، ولی امروز محققان بر این عقیده‌اند که این دو گونه باید جدا از هم نگهداری شوند. این دو حیوان از روش‌های ارتباطی متفاوتی استفاده می‌کنند، به‌همین‌دلیل قادر به فهمیدن همدیگر نیستند و رژیم‌های غذایی‌شان هم متفاوت است. از این‌ها گذشته، خرگوش‌ها می‌توانند به خوکچه‌های هندی آسیب بزنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید بستن