آیراوت

راهنمای نگهداری آفتاب پرست پلنگی

آفتاب پرست پلنگی

یکی از دلایل محبوب بودن آفتاب پرست ها به خصوص آفتاب پرست پلنگی متنوع بودن رنگ این جاندار می باشد و این خصوصیت باعث جذب علاقمندان بسیاری برای نگهداری این حیوان در خانه شده است. آفتاب پرست پلنگی در ماداسگار زندگی می کند و تا ۵ سال عمر این جاندار می باشد.

ویژگی های آفتاب پرست پلنگی

آفتاب پرست ها به هیچ عنوان دوست ندارند که مورد نوازش قرار بگیرند زیرا این کار باعث ایجاد استرس و ترس بسیار زیادی در این حیوان می شود ، بهتر هست فقط تماشاگر تنوع رنگ این جاندار شگفت انگیز باشید.

آفتاب پرست نر در قیاس با ماده این حیوان از تنوع رنگی بیشتری بهره مند می باشد، نر و ماده ی این جاندار در ۶ ماهگی به بلوغ جنسی می رسد به همین دلیل برای ماده این حیوان تولید مثل قبل از یک سالگی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

اندازه ی بدن آفتاب پرست نر حدود ۳۰ الی ۴۵ سانتی متر می باشد.

روش های نگهداری از آفتاب پرست پلنگی

برای نگهداری این گونه استفاده از آکواریوم های شیشه ای توصیه نمی شود به دلیل اینکه در آکواریوم ها هوای مناسب و مورد نیاز این حیوان یافت نمی شود در ضمن اگر این خزنده خود را در شیشه ببیند باعث ترس و استرس او می شود.

برای نگهداری او با پهترین گزینه استفاده از جایی از جنس PVC با ارتفاع مناسب می باشد. برای زیبا تر شدن محل نگهداری این خزنده می توانید از گیاهان مصنوعی و تزئینی استفاده کنید.

هم چنین دمایی که این حیوان را می شود در آن نگه داشت حدود ۲۴ تا ۳۲ درجه در روز و ۱۸ درجه در شب می باشد و در زمان آفتاب گرفتن ۳۵ درجه سانتی گراد است. تابش UV  یکی از نیاز های این خزنده است که در طی روز باید به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت به او تابیده شود. دیگر نیاز های او تابش آفتاب می باشد و حتما باید زمانی که آفتاب می گیرد مکانی برای استفاده از سایه فراهم شود تا دچار گرمازدگی نشود.

دیگر شاخص حیاتی برای این خزنده رطوبت بالا حدود ۶۰ الی ۸۵ درصد می باشد. این رطوبت را می توان از طریق اسپری و پاچیدن آب تامین کرد. آفتاب پرست نیازی به گذاشتن ظرف آب در محل نگهداریش ندارد زیرا آب مورد احتیاج خود را از طریق قطره های آب روی گیاهان تامین می کند.  برای کنترل و بررسی این دو شاخص مهم و حیاتی حتما باید از رطوبت سنج و دما سنج استفاده کرد.

آفتاب پرست پلنگی | نگهداری از آفتاب پرست پلنگی - پرشین پت شاپ

غذای مناسب برای این حیوان مخلوطی از جیرجیرک ها و کرم ابریشم در طی روز می باشد زیرا  این خزنده حشره خوار است و به هیچ عنوان نباید از حشرات وحشی استفاده کرد به دلیل اینکه امکان دارد این حشرات به آفت کش ها آلوده باشند. آفتاب پرست از گیاهان موجود در خانه هم تغذیه می کند.

زمانی که پانتر سیر می باشد نباید طعمه زنده در کنارش باشد زیرا باعث آسیب رساندن به خزنده می شود و نباید غذای بیشتر از اشتهایش را در اختیارش قرار داد.

از مواد مغذی برای این خزنده می توان به کلسیم و ویتامین D3  اشاره کرد و هم چنین کمبود ویتامین آ می تواند باعث عوارض چشمی در این حیوان شود.

باید دقت کرد که تغذیه ی مناسب برای پانتر با توجه به سن، جنس، وزن مورد بررسی قرار می گیرد و حتما باید دو بار در سال این خزنده مورد چک آپ دامپزشک قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید بستن