آیراوت

مشاوره رایگان و پشتیبانی: 02191095293

بیماری قلبی در گربه ها

بیماری قلبی در گربه ها

بیماری قلبی در گربه ها مانند کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک (HCM) بر روی بطن چپ تاثیر می گذارد و توانایی پمپاژ خون به داخل آئورت را مختل می کند. در حالت عادی بطن چپ سالم بدلیل حجم کار بالا برای رساندن خون به بدن از بطن راست ضخیم تر است. در HCM عضله بطن چپ بطور غیر عادی بزرگ تر و ضخیم تر می شود. گربه ممکن است بیماری های قلبی دیگری هم داشته باشد که از HCM جدا هستند.

قلب دارای ۴ حفره است، ۲ حفره در بالا، آئورت راست و چپ و دو حفره در پائین، به نام بطن راست و چپ. بطن چپ مسئول دریافت اکسیژن خون و انتقال آن به دریچه آئورت که شریان اصلی بدن است می باشد. از این طریق خون اکسیژن تمام قسمت های بدن را تامین می کند.

برای بروز این مشکل یک عامل ژنتیکی هم وجود دارد. در بعضی از نژادها بخصوص در مین کوون تعداد زیادی از این مورد دیده شده است. نقش ژنتیک در نژادها یا خانواده های دیگر هنوز مشخص نشده است، گرچه نقش ژنتیک در نژاد آمریکن شورت هیر و پرشین ثابت شده است.

این بیماری اغلب در گربه های بین ۵ تا ۷ سال رخ می دهد. اگرچه محدوده سنی در گربه های قبل از ۳ ماه تا ۱۷ سال هم گزارش شده است. اغلب گربه های نر به این وضعیت دچار می شوند. نارسایی قلب و بیماری قلبی در گربه های پیر به علت فشار خون بالا یا پرکاری تیروئید بیشتر از HCM است.

انواع و علائم بیماری قلبی گربه

  • بی اشتهایی
  • بی حالی
  • ضربان ضعیف قلب گربه
  • سختی تنفس
  • نفس نفس زدن با صدا
  • صداهای غیر عادی قلب
  • عدم توانایی و تحمل فعالیت شدید
  • فلج ناگهانی و سرد شدن پاهای عقبی بدلیل لخته شدن خون در انتهای آئورت
  • کبود شدن پاها و ناخن ها (در نتیجه نرسیدن اکسیژن)
  • غش کردن
  • نارسایی ناگهانی قلبی

علل بیماری قلبی در گربه ها

علت بیماری قلبی در گربه ها در بسیاری از موارد ناشناخته است. با این حال، جهش ها و عوامل ژنتیکی در ایجاد بیماری HCM شناخته شده هستند. فشارخون بالا و پرکاری تیروئید، HCM را در گربه ها بدتر می کند.

تشخیص بیماری کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک در گربه ها

شما باید یک شرح حال کامل از وضعیت جسمانی حیوان خانگی خود شامل علائم و هرگونه اطلاعات درباره پیشینه ژنتیکی گربه تان داشته باشید.

کاردیوگرام (EKG) با بررسی جریان الکتریکی در ماهیچه های قلب مورد استفاده قرار می گیرد و هرگونه اختلال در ضربان و انقباض قلب را نشان می دهد و همچنین می تواند به دامپزشک شما برای تشخیص منشاء ریتم های غیرعادی قلب نیز کمک کند. با این حال، کاردیوگرامی ممکن است برای تشخیص نهایی کافی نباشد. رادیوگرافی و اکوکرادیوگرافی برای تشخیص بزرگ شدن و ضخیم شدن عضلات قلب بیشتر مفید است و همچنین برای تشخیص ضخیم شدن دریچه میترال (که جریان خون را بین بطن چپ و دهلیز چپ کنترل می کند) مورد استفاده قرار می گیرد.

قبل از اینکه دامپزشک تشخیص HCM بدهد باید شرایط دیگری را هم بررسی کند. فشار خون گربه به منظور مبتلا نبودن به فشار خون بالا و سطح هورمون تیروئید خون حتما باید مورد آزمایش قرار گیرد و کنترل شود. پرکاری تیروئید ممکن است علائمی مانند بی حالی، نفس نفس زدن و ریتم غیر عادی ضربان قلب را که شبیه به علائم HCM هستند، داشته باشد.

درمان بیماری ماهیچه قلب در گربه ها

اگر دامپزشک وجود بیماری HCM را در گربه تشخیص دهد باید برای مراقبت بیشتر گربه بستری شود، به خصوص اگر از احتقان ناشی از نارسایی قلبی رنج ببرد، که یکی از نتایج معمول و رایج در مورد این بیماری است. گربه باید در محیطی آرام با حداقل استرس زندگی کند و اگر دچار مشکل تنفسی شد از اکسیژن برای درمان استفاده کنید. اگر دمای بدن گربه پایین باشد، دامپزشک با قرار دادن گربه در پتو دمای بدن را بالا می برد.

داروهای متعددی برای درمان HCM وجود دارد:

  • دیلیتازیم، برای کاهش ضربان قلب، درمان ریتم نامنظم قلب و کاهش احتمال بزرگ شدن بطن چپ.
  • مسدود کننده های بتا، برای کاهش ضربان قلب، درمان ریتم نامنظم قلب و کنترل انسداد جریان خون.
  • بازدارنده Ace، در مواردی که گربه دچار احتقان می شود برای بهبود جریان خون از طریق بطن تجویز می شود.
  • آسپرین، برای کاهش احتمال ایجاد لخته خون.
  • وارفارین، برای جلوگیری از ایجاد لخته خون.
  • Furosemide، برای حذف مایع اضافی بدن.
  • اسپیرونولاکتون، برای گربه هایی که دچار احتقان قلبی می شوند.
  • پماد نیتروگلسیرین، جهت بهبود جریان خون از طریق انبساط بطن و عروق خونی.

زندگی و مدیریت بیماری قلبی در گربه ها

میزان سدیم رژیم غذایی گربه باید محدود باشد، بخصوص اگر دچار احتقان قلبی باشد، تا فشار خون ثابت بماند. برای بهبودی گربه یکی از مسائل مهم این است که فضایی امن و آرام و به دور از حیوانات خانگی دیگر و بچه های پرجنب و جوش را فراهم کنید. تنش های محیطی ممکن است باعث فعال شدن سیستم عصبی شوند و فشار بیش از حد برروی بطن چپ وارد کنند که احتمالا منجر به نارسایی قلبی می شود.

شما باید در دوره درمان کاملا از نزدیک مراقب گربه تان باشید و به دقت تنگی نفس، بی حالی، ضعف، بی اشتهایی، درد و فلجی را در قسمت پاهای عقبی در نظر بگیرید. اگر گربه ای با وارفارین تحت درمان است، خون او باید مورد آزمایش قرار گیرد تا مشخص شود که آیا دارو برای جلوگیری از لخته شدن خون موثر واقع شده است یا خیر.

استفاده از وارفارین ممکن است باعث خونریزی غیرقابل کنترل و کبودی شود. در هنگام مصرف این دارو باید مراقب باشید که گربه را از انجام فعالیت هایی که ممکن است منجر به جراحت شوند دور نگه دارید. اگر گربه ACE و اسپیرونولاکتون مصرف می کند، عملکرد کلیه ها و الکترولیت ها باید تحت نظارت باشند. بعد از ۶ ماه برای تشخیص پیشرفت درمان یا بیماری و برای تعیین درمان بیشتر انجام سونوگرافی ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید بستن